www.avbasses.com oficiální web AV Guitars and Basses

úterý 27. července 2010

Cocobolo baskytara

Přidávám taky odkaz na Cocobolo baskytaru.

Cocobolo singlecut baskytara

Shodou okolností Cocobolo kytara i baskytara hrají v jedné kapele. Ze stránek Walter Bartoš Bandu se mě povedlo získat pěknou fotku. Možná navštívím s sobotu jejich koncert v Jevišovicích.
Walter Bartoš

Cocobolo kytara

Nedávno jsem dokončil 6 strunnou elektrickou kytaru pro P. Hrnčiríka.

Tvar kytary je vytvořený dle požadavku Pavla a tak se dá mluvit o opravdu Custom model guitar. Kytara je osazena kvalitním hardwarem Hipshot z pozlacené mosazi a snímači Lundgren. Lundgren je švédská firma, která se už dlouhou dobu zabývá produkcí tzv. replacements snímačů. Nazývám je tak proto, protože tyto snímače jednou dáte na kytaru místo stávajících a už je nesundáte. Hrají fakt skvěle a zatím mě ani jedna sada nezklamala.
Na Lundgren stránkách je daleko víc informací, určitě se mrkněte.
Hipshot a Lundgren, dobrá kombinace...
Potřebujete na Váš nástroj tyto snímače objednat a namontovat? Napište.

Dále ke kytaře: krk je postaven ze 7 kusů očkového javoru a indického palisandru. Stabilita krku je perfektní, výztuž ani není potřeba utáhnout a krk drží. 
Líbí se Vám čarový kód na 12 poli? I takové věci je možné do hmatníku zabudovat. 
Samozřejmě z pravé perleti nebo Abalone.
Palisandr a Birdseye Maple
MOP Inlay

Na top nástroje jsme vybrali palisandr Cocobolo. Toto dřevo roste od Mexika až po Kostariku a jeho dostupnost je velmi omezená. Má nádhernou barvu pod lakem a vynikající zvukové vlastnosti. Použil jsem jej také na jiných nástrojích a výsledek byl vždy velmi příjemný. Vzhled posuďte sami. Hlava nástroje je lakovaná, zbytek krku je pouze upravený olejem a voskem pro saténově matný vzhled.