www.avbasses.com oficiální web AV Guitars and Basses

středa 13. října 2010

Autorské práva, gigabajty nahrávek v MP3 nebo zvuk, který nedovedete přestat poslouchat ?

Zajímá vás problematika autorských práv? V tomto článku se můžete dočíst co si o tom myslí Paul McGuinness. manažer skupiny U2.
Hudební business určitě postrádá peníze unikající přes internetové fóra, blogy, apod. Je to ale odpovědnost interpreta, nahrávací společnosti, poskytovatele internetu nebo dokonce vlády zamezit nelegálnímu šíření audio, video nahrávek a nebo také elektronických knih ? Článek je docela zajímavý a je dobré si přečíst reakce v diskuzi.

Máte radši nahrávku z LP, CD  nebo vám stačí MP3? Já osobně jsem si teď porovnával nahrávku z LP, uchovanou digitálně pomocí přístroje Yamaha CDR-HD1500 s nahrávkou na CD. Jsem překvapený, jak dobře uším zní ta staré praskavá deska. CD je sice velmi přesné, čisté, ale něco mu chybí. MP3 v porovnání propadá, dokonce jsem po takovém porovnání v autě musel MP3 vypnout a pustit CD, abych si hudbu užil.
Budu se muset poohlédnout po mých oblíbených nahrávkách na LP, v některých případech to bude určitě složité, ale doufám, že je najdu. Třeba sehnat nahrávky Michaela Manringa bude asi oříšek. Už jen sehnat starší CD za rozumnou cenu je skoro nemožné.